Bandagsrapporten MCE Gelleråsen 2019

En dag jag sett fram emot, inte för att det är ett bra träningstillfälle utan för att det är en avslappnad och bra dag att bara ha kul både på och vid sidan av banan.

Det var länge sen jag inte behövde stå för transporten, men den här gången blev det samåkning med Fredrik då egen buss är krasslig. Ett tag sen man åkte bil och släp, men det går ju bra det med. Lite stökigare med packning än jag vant mig vid de senaste åren, men bekvämt att åka med och vi fick upp vårt lilla camp tillsammans med Tommy utan problem. Depåtältet fick tjänstgöra som övernattning, luftigt och extremt mörkt då jag glömde lampan hemma i garaget.

Depåläger Gelleråsen

Körningen då? Jo tack, vi hade bra väder… Efter morgonrutinen konstaterade vi att vår grupp bara hade 7 deltagare, Fredrik som anmält sig i medel där 2/3 är byter upp sig till snabb, de är också bara 7. Gott om utrymme och snudd på ödsligt ute på banan alltså. Första passet kändes som vanligt, Gelleråsen påminner mig alltid om en dåligt underhållen landsväg att köra på. Det guppar, hoppar och kränger. Speciellt innan man fått upp lite fart, vilket för mig gör första passet ganska frustrerande. Andra passet hittade jag grundfart för hojen och med bara lite attack så försvinner också känslan att vara på en åker och studsa.
Jag hade tre mål med dagen, två tidsmässiga och ett trivselmässigt. Redan pass två uppfyllde jag första målet att få ner hojen i 15-tider, trivseln infann sig tämligen omgående också. 3:e målet var egentligen en lite högt lagd bonus.

TRX850 i depå

Ett kort tredje pass med lite fokus på att hitta ett annat spår (och åka runt med Sjöberg på nyrenoverad GSXR1000 i bakhjulet) avslutas med ett flaggpass åt nästa grupp där Fredrik brappar runt på sin 1127. Kör man klubbdag får man även stå och sköta utsläpp samt flagga nämligen. Oftast ganska händelsefritt tack och lov.
Efter lunch hittar jag min GoPro och filmar lite. Jag hittar tyvärr inte så mycket mer tid, kapar morgonens mål-tid med ytterligare en sekund och det är faktiskt utan större problem. Jag hittar lite flyt och kommer in bättre i körställningen så jag kan fokusera på gas och broms. Hojen överstyr in i de långsamma böjarna här så det gäller att inte glömma gasen, då kan man få gena över gräset i innerkurva. Hade jag fått en dag till hade jag ganska säkert nått bonusmålet också, hojen har inte jättemycket mer att ge mig men jag känner att jag kan hämta lite mer med min körning. 13-tid hade inte varit dumt och den var “bara” 6/10 bort. 2/10 om jag räknar optimalt varv, lite bitigare bromsbelägg så… Men, det var inget måste idag på en vanlig bandag.

Istället ägnar jag lite tid åt att köra några varv med Tommy och även jaga en R6. Min gamla TRX från -97 har inte mycket att sätta emot ens en modern 600, men när man ändå kommer ikapp en förare som kör på hörntänderna så är det inte läge att bara trycka sig förbi i en bromsning riktigt. Bättre backa av, hänga på och avsluta dagen positivt.

Trevligt sällskap, bra väder och en gammal twin som inte är snabb men riktigt smidig och kul att kasta runt. Alla grejer in i släp och bil, hemåt!

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com