En liten detalj bara

Dags att montera tillbaka framänden! Fick tillbaka styrkronor så nu skulle jag äntligen komma en bit tänkte jag.

Både övre och undre har varit hos Västmanlands Industiautomation på borrning för att jag ska få plats med R6-gaffel som har lite större diameter än originalet. Fick tillbaka snyggt upptagna till 43 mm igår så glad i hågen rullade jag upp till garaget och började skruva tillbaka. Lite spännande, jag kom inte ens ihåg i vilken ordning lager och packningar skulle sitta men sånt löser sig när man hittar var de INTE passar.

Med dem på plats var det läge att testa om benen gick i, och det var ju inga problem alls. Perfekt passning, jag ska bara räkna fram hur högt de ska sitta för att motsvara originalgaffelns position. De nyare benen från en 2002 års R6:a är ca 45 mm kortare och skulle jag köra dem med 30 mm uppstick kommer jag nog rätt snart ha ett framhjul i kylaren… Går ju fint det här, dags för hjulet!

Köpte en uppsättning lite nyare R6-fälgar tillsammans med ThunderAce-svingen redan i höstas. Jag är osäker på årsmodell men de är av den lättare 5-ekrade modellen så de är som äldst från en -04. Har haft lite strul med att hitta rätt distanser osv pga det men just -04 funkar bak så jag fixade en komplett framaxel med distanser också utifrån det.
Det passade inte…
Eller ja, axeln passar i hjulet och i gaffeln, och skivorna verkar centrera bra i bromsoken med ca 1,5 mm på varje sida om skivan men distanserna får inte plats. Vad har jag missat? Det saknas 5 mm så det finns inte en chans att det bara är lite trångt. Jag har en misstanke men kan inte kolla det i garaget så jag låter allt sitta ihop, slår av värmen och cyklar hemåt.

Det blir mycket forskande, sökande, letande igen efter uppgifter man inte sparade när man försöker passa ihop 4-5 motorcyklar till 1. Pocket, Evernote och Excel är bra verktyg så väl hemma blir det en dykning i Pocket-listan för att hitta till denna sida.

Aha, tämligen omgående hittar jag detaljen som jag faktiskt hade mardröm om för nån vecka sedan. R6 fram till och med 2004 har 5 mm bredare mellan gaffelbenen än vad det är på min TRX! Jag hade för mig det var nåt…. Nåja, då är nästa steg iallafall enkelt löst genom att bara ta ner dem motsvarande eller göra nya kortare distanser. Vi får se om det kan bli gjort kommande vecka.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com