Humlan i halvtid

Jag råkade titta till här och konstaterade att senaste inlägget var från mitten av augusti. Det är vad man kallar ett dåligt uppdaterat projekt! Jag lovar inte bättre men här kommer nästa del.

Nu är vi tidsmässigt ungefär halvvägs från inköp till när hojen bör vara körklar i april. Dags för en lägeskontroll så jag inte blir tvungen att ta TDM på nästa banåkning också. Vad har hänt då? Jo, den som har tillgång till min FB har kunnat läsa om mitt lättningsprojekt där vi nu står på ungefär 23-24 kg lättare än original. Senast jag gjorde ett inlägg här brände jag ett antal säkringar på att förbättra spänningen över tändspolarna.

Så här ser det ut i julhelgen!
Något slitna originalförgasare.

Det första som hände i höstas var att jag renoverade förgasarna lite, nya packningar och lite annat. Det har jag gjort om nu under julhelgen lite komplettare genom att även byta lite munstycken och göra en justering. Med lite tur funkar bestyckningen och de håller ihop en säsong till, det är redan slut på gängor lite här och där.

4 hojar i en.

Efter det kom ThunderAce-svingen äntligen på plats. Bara att skifta originalet helt utan justeringar. Dämparfästet är inte helt identiskt så man tappar lite höjd men hojen är 25 mm högre än original sen innan plus att jag ju kommer köra med större bakdäck så det reder sig nog.
Värre var att få bakhjulet från en R6:a att passa då jag inte fick med några distanser. Efter en hel del sökande på MSP genom att korsreferera artikelnummer kom jag fram till att drevhållaren från min gamla -07 R1 borde passa, om jag parade ihop den med distanser från en -04 R6 och det justerade bromsoket som jag inte ha en aning om varifrån det härstammar.

Fortsättning på nästa sida

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com