2015: I nya spår

Nu om inte förr är det dags att sammanfatta 2015

Så mycket mer färdigt blir inte året förutom en middag och lite champagne innan vi vaknar upp i 2016 utan större förändringar. Förutom det som hänt i världen har jag personligen växlat in på lite nya spår under året, eller plöjt vidare i halvnya spår från ett par år tillbaka. Så, vad var det då som hände?

Roadracing

SO3_6041Efter många års “det skulle vara kul att testa”, “kostar alldeles för mycket”, “har inte grejer” och en del andra självmål blev det läge att köra RR, nästan på riktigt. Stort. Ett par racerapporter och annat finns att läsa t ex här: Speedster Cup förberedelser del 1 eller här: Sol, svett och dårar. Jag genomförde hela säsongen som vanligt utan att i princip träna något utan körde bara tävlingarna för att få pengarna att räcka.
I mitten av säsongen började jag dessutom känna mig väl hämmad av att köra på lånad hoj, även om det var vad som verkligen fick mig att börja. Till säsongsavslutningen i september gjorde jag därför iordning min egen gathoj. Hur det gick går att läsa här: Säsongsavslutning.

MTB

Man ska ju tydligen cykla. Så 2014 tog jag åter upp nåt jag faktiskt fuskat med för typ 25 år sedan, nämligen MTB. De flesta vet nog inte ens att jag gjort det förr, men med en ivrigt trampande lillebror var det nära till hands. 2015 var ju upptrappningens år, så istället för att bara köra Fjällturen blev det även AIM Challenge i Sälen och MTB Adventure i Södertälje sent i oktober.
DSC_0384Fjällturen var en väldigt blöt och kall upplevelse som jag dessutom tyvärr fick bryta i Bruksvallarna med kramp i låren som jag kämpat med milen före. AIM desto roligare, lagtävling och multisport. Klart lyft från att bara trampa och en lagkamrat gör ju sitt till för orken. Efter missen på Fjällturen kändes medverkandet i MTB Adventure sådär, men det gick trots det ganska bra. Kanske tack vare att jag körde kortare sträckan, samma problem med låren som tidigare.
Såhär i efterhand har jag konstaterat att det är Kreatin som ställer till det. Kul med sällskap av Laila också som kämpade sig genom loppet på relativt ny cykel och med astma.

Träning

IMG 2015-04-008Här är det bara halvgamla spår som harvats i. Efter återgången till gym 2013 har det gått trögt i år. Det är svårt att få ihop gym, MTB och racing har jag upptäckt så under sommaren blir det lite som det blir. Så målet att bara “känna på” 95 kg har skjutits på framtiden. Kanske blir det nåt att uppnå 2017?
Däremot har jag i ett gym som ofta är fullt på kvällar upptäckt att med en tillräckligt kort rutin går det alldeles utmärkt att träna före jobbet, om man bara kliver upp en timme tidigare. Något jag för ett år sedan upplevde nästan som en omöjlighet att få effektivt. Nytt spår?

Socialt

Med två sporter det ska tävlas i, blir det ganska dåligt med tid över att åka och hälsa på folk. Även om man bara ligger på motionärsnivå så tar träning och förberedelser väldigt mycket tid vid sidan av jobb. Tyvärr. Man drar sig för att göra en 50-milaresa över dagen eller vara borta hela helgen som tidigare inte var nåt problem, två dagar försvinner ju och det är minst en ledig dags träning… Eller en genomgång av hojen. Ett nytt spår av den lite tråkigare sorten.

Annars då?

IMG 2015-09-19 12.50.17Pga racingen sålde jag den gula hojen i vintras och stod plötsligt utan för första gången på flera år. Tack vare ett tillskott av pengar från min kära mor redde vi dock ut situationen senare under våren. Laila har bytt jobb, köpt en (till) bil, vi bestämde att detta var sista året vi åkte till Gotland, en person mindre på jobbet gjorde en extremt stressig sensommar… Jo, 2015 har varit lite halvintensivt. Jag har en föraning om att 2016 blir åt samma håll, men förhoppningsvis mindre rörigt! Såvida jag inte hittar nåt nytt jag vill göra istället. Jag misstänker att Wingsuit inte är att tänka på riktigt än…

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com