Racerapport Speedster Cup Anderstorp

…eller Premiärnerver, startproblem och kalla nätter i en buss!

Torsdag

IMG 2015-05-01 07.53.51Vi rullar söderut från Uppsala under eftermiddagen och anländer runt 20 på kvällen. Trodde vi skulle vara bland de sista men visar sig vara tvärs om, inte alls många har anlänt när vi checkar in. Kallt redan nu, vi vänder bussen ut och in, försöker bringa lite ordning i kaos och kryper ner i sovsäcken.

Fredag

IMG 2015-05-01 10.33.08Träningsdags! Mina första varv på Torpet på kanske 10 år, har ingen aning om hur man gör och tydligen inte hojen heller som efter en natt i tältet vägrar starta. Något drar tjuvström och det nya batteriet är nästan tomt. Första körpasset tillbringar jag i tältet med skotorken blåsande varmluft på motorn och batteriet på laddning. Gör inte underverk för fjärilarna i magen direkt, men så småningom går Betty igång med lite övertalning och jag kommer ut på andra passet kl 13. Herregud vilka vidder! Var ska jag vara, hur ska jag hitta runt, var finns det referenser? Känner mig vilsen hela dagen ute på banan men tiderna blir iaf stadigt bättre och jag avslutar dagen 3,5 sek snabbare än jag började. Lite tips från coachen Laila hjälpe till att reda ut sista passet lite. Inte direkt fantastiskt men på den positiva sidan!

IMG 2015-05-01 18.16.33Nu märker vi också att informationen och arrangemanget inte är det bästa, tider ändras och det händer saker “utanför schema” vilket sen fortsätter hela helgen. Hoppas det är lite inkörningsproblem bara för ARC. Kolla över hojen, på med elgrillen, fram med grillkorven och ett par små 3,5:or innan kylan får oss att ge upp för dagen.

Lördag

Första racedag, Speedster kvalar och tävlar sent så det är ledig förmiddag. Betty har nu stått utan batteri hela natten och startar snällt på första försöket. Kör kval strax innan lunch, Laila’s analys från igår gäller fortfarande att jag ska sluta bromsa, svänga och sedan gaaasa! Går sådär, men sänker ändå tiden ytterligare nästan 2,5 sekund jämfört med träningen. Räcker trots det bara till 15:e startposition. Byte till mjuka däck gör dock att slitaget bak ser mycket bättre ut och jag har bättre driv.

Race! Startar uselt med mycket bakhjulsåkande men väldigt lite fart. Vågar mig heller inte in i klungan i första böj utan avvaktar vilket gör att jag blir ifrånkörd på rakan av drygt 20 förare. Väldigt rörigt och stökigt race med stor hastighetskillnad och tidvis rent underliga spårval vilket gör omkörningar intressanta. Fajtas med en ER-6 som går som en skållad råtta genom böjarna, tar mig på insidan några gånger medan jag går om på rakorna innan jag fattat och drar ifrån. Jag jagar positioner hela rejset och kommer så småningom ikapp klungan runt 10-15:e plats, här blir det tyvärr stopp. Kommer inte om sista hojen i klungan, vi håller väldigt lika fart och kämpar med varvningar till målgång. Slutar på 15:e plats och kapar ytterligare 2 sek på varvtiden under rejset. Tidsmässigt hade chans funnits på topp-10 men plockar iaf poäng.

IMG 2015-05-02 18.37.33

Firar att jag kommit i mål helskinnad med en flaska fuskbubbel och skivad gris på grillen!

Söndag

Ännu en kall natt, sovit dåligt igen och är rejält mör på morgonen. Tar tid att vakna så det är tur att vi som vanligt är sist ut på banan. Känner av höger underarm och handen, Laila kör på värmebalsam för att försöka mjuka upp spänningen i underarmen. Rejält ont vid massage, ungefär som en muskelknuta. Bara att bita ihop.
Vädret är dock betydligt bättre nu än prognosen, vi har sol och temperaturen är såpass att man klarar sig utan jacka bara man har tjock tröja. Kvalet går sådär, jag verkar ha glömt lektionen jag fick utan kämpar igen med att försöka köra fort istället för bra. Bättrar mig trots det 1 sekund jämfört med gårdagens kval vilket nu räcker till 14:e startplats.

IMG 2015-05-03 16.33.17Tyvärr kör jag också av ljuddämparupphängningen och tvingas till lite fulmeck. När det är lagat upptäcker jag att ljuddämparen dessutom är spräckt. Skit! Börja om, som tur var plockade jag med en extra så efter nån timmes extra mek och ett otal toabesök är vi redo för race igen.

Race! Ännu en dåligt start, trots att jag kommer iväg något bättre så vågar jag inte ta plats i böjen och tappar ännu en gång. Efter första varvet hamnar jag den här gången tyvärr bakom en grön Kawa med väldigt mycket effekt som jag aldrig riktigt kommer tillräckligt nära för att sätta in attack på, minsta raka ökar han avståndet trots att jag försöker bromsa ikapp och hålla högre fart genom kurvorna. Kämpar på och hoppas på misstag i omkörningar men får aldrig riktigt plats att ta mig om då det byts spår friskt mitt i böjarna bland de långsammare. På sista varvet blir det väldigt, väldigt trångt i Hansenkurvan och hojen före oss gör ett misstag, vi två klämmer oss emellan och tar en position innan målflagg. Går i mål som 16:e hoj men halkar upp ett snäpp pga en tjuvstart och får alltså en till 15:e-placering. Bättrar tiden igen med 4 tiondelar och slutar helgen med PB på 1,46.6.

Nu återstår hemresa, landar 0020 i Uppsala igen efter en kall men ganska händelserik och kul helg.

IMG 2015-05-03 19.37.10

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com