Speedster Cup, förberedelser del 2

Fysik

September 2013 satte jag på mig träningskläder och återvände till gymmet igen efter 4 års frånvaro. Då med avsikt att försöka mota effekterna av ett eventuellt diskbråck som tidvis nästan handikappad mig. Ganska snabbt blev målet istället att lägga på sig mer muskelmassa och när tanken på Speedster slog till var det ett bra sätt att komma i form för tävling också.

IMG 2015-02-05 20.21.18Jag började från början med ett enkelt schema, jag hittade Starting Strength via Styrkelabbet och det fick mig faktiskt att glömma bort att jag inte längre gillade gym. Senare sattes målet på 90 kg upp, vilket jag efter en strulig sommar och höst 2014 överträffade först efter drygt ett års träning. Då med lite råge, och egentligen skulle jag vilja fortsätta men det går lite stick i stäv med att köra roadracing. Jag har hela tiden använt appen Jefit och tillhörande hemsida för att hålla koll på träningen. Har funkat för mig.

IMG 2015-03-20 17.57.032014 blev det ännu mer motion eftersom jag också började cykla lite mer seriöst för att överleva tävlingen Fjällturen. Nu ser jag det som ett konditionskomplement inför Speedster Cup, även om jag kommer tävla i MTB även i år. Somliga lär sig helt enkelt inte…

Målet med vinterns träning var faktiskt att vara en av de mest vältränade på startgridden vid premiären på Anderstorp 2:a maj. Nu kommer jag nog inte nå så långt då jag nått en platå i träningen och dessutom varit nästan oändligt förkyld under vintern, men konditionen är ändå mycket bättre än den var för 2 säsonger sedan!

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com