Speedster Cup, förberedelser del 1

Ekonomi

Att köra racing går aldrig plus, såvida man inte är så duktig att man tävlar i en klass som visas på någon internationell sportkanal. Vi andra betalar själva, om vi har tur så hittar vi någon som är intresserad av att använda oss som vandrande reklam. Då får vi betala lite mindre själva…

Just nu går en hel del av min tid åt till att försöka göra just det: hitta sponsorer. Inte helt lätt i normala fall, mindre så när man inte är ett etablerat namn.  Att få nej är alltså vardagsmat, speciellt som det gäller att hitta  kontakter som är lite utanför den normala sfären. Var finns de som skulle behöva synas, men är dåliga på att själva åstadkomma det? Jag tänker inte skänka bort några tips här, mer än att konstatera att advokatbyråer ofta har ganska gott om pengar…

Jag tänker räkna alla enkla jag kan för att det ska kännas lite bättre. För visst får man ta med en sambo som åker med som depåpersonal i listan över sponsorer? Att Sorunda Motor räknas till listan är självklart, det är ändå Anders’ hoj jag kommer att rasta och förhoppningsvis se till att han har en fungerande reservhoj i R1000 om så skulle behövas. För att motsäga mig själv om att leta på udda ställen, så ska definitivt SMX Sports upp på den här listan för att de kommer hjälpa mig med rabatt på utrustning med mera!

Oavsett så blir det att ta det mesta ur egen ficka, så räknar du själv med att köra lite roadracing kan du vänta dig att en tävlinghelg på enklaste nivå går på runt 4-5000 kr.

Mitt nästa steg blir att fundera på fysiska förberedelser.

 

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com