Bandagsrapporten Onsdag

Igår var det måndag igen, så ingen större vits att skriva nåt om en regnig förmiddag utan körning och kall blåst. Lite touring på eftermiddagen, stöka till det med missförstånd i annan grupp när jag försökte hjälpa och sedvanliga hjul-, däckbytet. Idag har tillvaron varit bättre med körning hela dagen och till och med solsken! Temperaturen orkade nog upp i 15 otroliga grader eller nåt.

Försökte börja dagen i lite lugnare tempo för att känna på banan och hitta rytmen, men jag tycker inte det fungerar. Sittställningen blir fel om jag inte har “min fart” åtminstone inom några sekunder. Jo, om jag sänker farten så mycket att det inte spelar så stor roll hur jag beter mig så går det ju bra, men då blir det inte relevant för min egen körning ändå. Försöker hitta någon i gruppen som jag kan hänga på och använda som hare för att få upp farten och fortfarande köra avslappnat, men får antingen köra helt själv eller ägna mig åt omkörning. Det senare en bra övning iofs eftersom jag ibland för kämpa lite för att få till så snygga passeringar som jag vill hålla dem. Det hjälper mig dock inte få fart utan får mig bara att stelna till i de andras körning.

Något pass innan lunch dyker räddningen upp i form av Jari som är ute och snurrar, antingen för egen skull eller för att hålla koll. Med gul väst är han ju lätt att se också så jag hänger på utan att säga nåt och börjar få tillbaka lite flyt i körningen. Varvtiderna tangerar mitt PB när vi får tom bana utan omkörningar, tyvärr får vi rödflagg ett varv senare och det är bara att gå in i depå. Hyfsat nöjd trots allt med att ligga i den farten och kunna studera var jag är snabbare och var jag tappar. Nästa pass försöker jag gå ut tidigt för att slippa kö, men hamnar bakom killarna i tältet bredvid. De kör ganska snyggt iofs, men efter ett par varv är det inte kul längre så jag passerar dem för att köra mitt eget tempo. Konstaterar att jag rör mig helt olika åt vänster och höger, det senare ger mig lite problem och jag kan inte komma på vad som skiljer. På sista varvet kommer jag ikapp en långsammare klunga och det är bara att parkera bakom och följa med tåget. Då swischar Jari förbi som gubben i lådan. Tyckte väl jag hade haft nån bakom….

Tillbaka i depå konstaterar jag nytt PB med ytterligare 0,7 sek. Nu är vi äntligen nere på 35:or. Att det ska vara så jäkla svårt!?! Nästa pass får jag återigen köra i princip för mig själv eller ägna mig åt att försöka göra snygga omkörningar, nu börjar jag tycka att tempot i gruppen skiljer sig lite mycket. Inte så mycket att göra åt, det ser lika ut i de övriga men det gör att jag inte får någon bättre tid utan bara tangerar. När det flyter går det dock stadigt 35-36. Borde man inte kunna vänta sig mer efter så många dagar? Lär sig inte fort här inte…

Nästa pass är jag trött och ofokuserad, slutkört för dagen förutom sista passet som är touring sist i gänget för att jag inte ids köra om. Obligatorisk däckvändning som avslutning på dagen innan hädanfärd. Noterade apropå det skillnaden mellan ett Diablo Superbike SC2 och Racetech CompK bakdäck. Det senare ger vidare spår genom kurvorna, jag kör samma Superbike-framdäck men fick märkbart tyngre att hålla ihop spåret. Intressant!

Over and out, snarkdämpare i öronen och huvudet i kudden!

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com