Måndag på Gotland Ring

Veckan börjar med måndag!

Den korta versionen av vår första dag med InteBara Fest: Ett körpass. Snurrar runt konsekvent på samma tid som jag gjorde som bäst ifjol. Färdigkört.

I den lite längre versionen klev vi upp extra tidigt för att åka till banan och byta däck på Aprilian. Så långt väl och jag hann till och med sitta i stolen och ta en kaffe innan förarmötet.
Sedan tog dagens första pass slut innan det ens börjat, en vurpa på första master varvet efter föråkaren gjorde att jag inte ens fick köra ett helt varv. Med 5 minuter kvar och kalla däck efter att väntat på att de skulle bärga gav jag upp och parkerade hojen igen.

Nästa pass fick jag äntligen köra, sen var grejen att hitta runt. Någon har byggt om baksidan av banan sen ifjol! Me7n vilka trevliga däck jag fick tag på! Ett par Pirelli Superbike SC2, lätt begagnade men fullt användbara med hur mycket grepp som helst för min körning och en känsla jag gillar. Snurrar runt detta pass på tider som jag bara lyckades få till som bäst ifjol, så grundfarten är ju bättre.

Sen är dock det roliga slut. När jag kommer in i depå och stannar blir det en pöl under hojen. Ridå! De slangklämmor jag bytte ut i veckan håller inte tätt visar det sig. Sitter aningen löst, jag provar dra åt men nu börjar det rinna på riktigt och passet före lunch passerar med mig i tältet. Med lite mat i magen travar jag in till Grevens och snackar lite med dem där, de har inget med sig såklart. I sammanhanget kan jag också meddela att det inte finns någon bensinmack i Slite, bara ett antal automater.

Så istället för att köra Aprilia blir det för liten Suzuki på eftermiddagen. Att vika ihop sig och försöka få plats på samma utrymme som Laila brukar använda funkar, men man är inte så snabb med knäna som öronproppar… Jag river lite kylslang istället och försöker inte spilla ut alltför mycket glykol i omgivningen. Lagom till dagen börjar ta slut verkar det som hojen är tät igen, så jag viker ihop mig på Suzukin igen en stund. Nu är jag bara 4 sekunder långsammare på den än på Tuonon. När den funkar…. Vi packar ihop för dagen och åker tillbaka till vandrarhemmet och tittar på när det börjar regna.

Nya tag imorgon!

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com